Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Таганчанська громада» (код ЄДРПОУ: 35821102) був реорганізований і увійшов до складу Степанецької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таганчанська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Степанецької громади

Умови прийняття та порядок надання соціальних послуг Комунальним закладом «Центр соціального обслуговування»

Дата: 28.11.2019 14:15
Кількість переглядів: 554

Комунальний заклад "Центр соціального обслуговування" Таганчанської сільської ради ОТГ створено для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання.

Відповідно до Положення про Комунальний заклад «Центр соціального обслуговування)) приймаються на обслуговування одинокі непрацездатні громадяни (пенсіонери), в тому числі одинокі (бездітні) подружні пари, одинокі інваліди І і II групи старші 18 років (крім інвалідів І і II груп внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують допомогу на сторонній догляд), які частково або значно втратили здатність до самообслуговування і за висновками медичного закладу потребують соціального побутового обслуговування та догляду в домашніх умовах.

Заклад відповідно до н.6 Переліку № 1417 забезпечує, безоплатне в обсягах , визначених державними стандартами, надання соціальних послуг

громадянам похилого віку , інвалідам , хворим ( з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як на чотири місяці), що не здатні до самообслуговування і не мають рідних , які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку.

Комунальний заклад може надавати платні соціальні послуги ( в межах наявних можливостей), визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2004 р. №12 «Про порядок надання платних соціальних послуг та затвердження їх переліку» та Переліком №1417

громадянам похилого віку, інвалідам, хворим, що не здатні до самообслуговування і мають працездатних дітей або родичів, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу.

Тарифи на платні соціальні послуги встановлюються відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.04.2005 р. №268 «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на платні соціальні послуги» і затвердженні сесією Тагапчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

У виняткових випадках громадяни, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, можуть звільнятися від плати за надані соціальні послуги в разі, коли такі рідні належать до малозабезпечених і отримують державну соціальну допомогу в установленому законодавством порядку, залежні від психоактивних речовин, алкоголю, перебувають у місцях позбавлення волі тощо. У таких випадках непрацездатні громадяни, які отримують пенсію в мінімальних розмірах , обслуговуються безоплатно. Для цього місцеві органи виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, що утворив територіальний центр, самостійно або через утворену ним комісію приймає рішення про звільнення громадян, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, від зазначеної плати. (Згідно з Постановою КМУ №1024 від 07.11.2012 р.).

Підставою для отримання соціальної послуги догляду вдома є звернення (заява) громадянина або його законного представника до Комунального закладу «Центр соціального обслуговування» Таганчанської сільської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області.

Рішення про надання соціальної послуги догляду вдома чи відмову у її наданні приймається суб'єктом, що надає соціальну послугу, протягом 14 календарних днів з моменту звернення.

Проведення комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги та складання індивідуального плану здійснюються протягом 5 календарних днів з дати звернення (подання заяви) отримувача соціальної послуги або його законного представника (законним представником).

Комунальний заклад «Центр соціального обслуговування» може відмовити отримувачеві у її наданні, якщо він не здатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги.

Соціальна послуга догляду вдома надається після здійснення первинного комплексного визначення індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги , складання індивідуального плану та укладання договору про надання соціальної послуги догляду вдома.

Індивідуальний план є основою для надання соціальної послуги догляду вдома та базується на визначенні індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги, складається й узгоджується з кожним отримувачем соціальної послуги та комунальним закладом у двох примірниках.

Зміст та обсяг соціальної послуги догляду вдома для кожного отримувача соціальної послуги визначаються індивідуально залежно від ступеню індивідуальної потреби.

Комунальний заклад згідно з умовами договору, затвердженим графіком роботи та індивідуальним планом надання соціальної послуги з догляду вдома надає соціальну послугу з догляду вдома постійно (III група рухової активності - два рази на тиждень, IV - три рази, V - п'ять разів), періодично (два рази на місяць), тимчасово ( визначений у договорі період).

Соціальний робітник згідно з висновками лікарів про стан здоров'я одинокого (медичний висновок) та згідно з умовами договору і з погодженим графіком відвідує закріплених за ним громадян і надає передбачені індивідуальним планом послуги, виявляє додаткові потреби, вживає заходи щодо їх виконання.

Протипоказаннями для прийняття на обслуговування до комунального закладу є наявність у громадянина інфекційних, онкологічних захворювань IV клінічної групи, СНІДу, захворювань на наркоманію, алкоголізм, психічних захворювань (за виключенням неврозів, неврозоподібних станів при соматичних захворюваннях, легкого ступеня дебільності, інтелектуально-амнестичних розладів та судорожних синдромів різної етнології без слабоумства і виражених змін особистості.

Працівники закладу, які здійснюють соціальне обслуговування (надання соціальних послуг), зобов'язані сумлінно ставитися до виконання своїх обов'язків, поважати гідність громадян, не допускати негуманних і дискримінаційних дій щодо громадян, яких вони обслуговують, зберігати в таємниці інформацію, отриману під час виконання своїх службових обов'язків, а також інформацію, що може бути використана проти зазначених громадян.

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано